Vacatures in HR

Wat is Personeel & Organisatie (P&O)?

P&O (Personeel & Organisatie) of de engelstalige variant, HRM (Human Resource Management) is het vakgebied van mensen die verantwoordelijkheid dragen voor processen van organisatie- en personeelsontwikkeling.

Daarbij kun je denken aan werving- en selectievraagstukken, loopbaanbegeleiding, ontslagprocedures, coaching en opleidingen. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van een organisatie doet de p&o-adviseur dit alleen of in een team. Hij of zij heeft vaak een adviserende rol naar management en directie, moet op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgevingen op personeelsgebied en goed kunnen communiceren.


Wat is een HR Adviseur?

De HR Adviseur houdt zich bezig met het personeelsbeleid (Human Resource Management) en het organisatiebeleid van een organisatie. Hier vallen verschillende taken onder. De HR Adviseur heeft een adviserende functie naar het management en een leidinggevende met betrekking tot het personeels- en organisatiebeleid. Hieronder valt het advies geven met betrekking op ontwikkelingen van medewerkers, werving en selectie, functioneringsgesprekken en beoordelingen en salarissen.

Vacatures voor HR Adviseurs ]


Wat is een Recruiter?

De betekenis van een recruiter is een specialist die de recruitment taak binnen een bedrijf of voor een bedrijf uitvoert. Hij of zij is dus verantwoordelijk voor het aantrekken, werven en selecteren van de juiste personen voor een bepaalde functie en het creëren van een match tussen een werkzoekende en een functie.

Vacatures voor Recruiters ]


Wat is een Compensation en Benefits Adviseur?

De Compensation Specialist houdt zich bezig met het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden van werknemers. De belangrijkst taak is het vaststellen van het Compensation & Benefits beleid van de organisatie. Wat zijn de ‘needs to have’ van de (toekomstige) medewerkers? Hoe beloon je medewerkers waardoor ze extra worden gemotiveerd? Wat is het belang en de rol van de werkgever? Welke arbeidsvoorwaarden passen bij de aard en verdienmodel van de organisatie? Hoe verhoudt zich dit tot wet- en regelgeving?

Vacatures voor Compensation & Benefits Adviseurs ]


Wat is een Talent Management Adviseur?

Talentvolle medewerkers vormen vaak de basis van succesvolle organisaties. De Talent Management Adviseur is verantwoordelijk om het aanwezige potentieel optimaal tot ontwikkeling te brengen. Tot het takenpakket behoren het aantrekken, identificeren, ontwikkelen en gericht inzetten van talenten om nu en in de toekomst de bezetting van de sleutel posities in de organisatie te waarborgen.

Vacatures voor Talent Management Adviseurs ]


Wat is een Salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur, ook wel medewerker salarisadministratie of payroll-medewerker, is iemand die zich bezighoudt met het verwerken van de administratie rondom de uitbetaling van het loon aan werknemers. Binnen een organisatie maakt de salarisadministratie ofwel deel uit van de financiële administratie, ofwel van de afdeling personeelszaken (HRM).

Vacatures Salarisadministrateurs ]


Wat is een HR Consultant?

Onder Consultancy tref je een gevarieerd aantal bedrijven aan. De HR professional wordt er geconfronteerd met een, voor iedere categorie, specifieke uitdaging:

 • Adviesbureaus - Hier is het (schaarse) specialisme de bepalende factor voor de groei en ontwikkeling van de organisatie.
 • HR Consultancy - De HR professional als product. Vanuit een externe positie wordt organisaties advies en ondersteuning geboden op terreinen zoals beloningssystemen, arbeidsvoorwaarden en ontwikkeling.
 • Werving & Selectie - Als consultant bij een in de financiële dienstverlening gespecialiseerd bureau is het essentieel beoordelingsvaardigheden te koppelen aan inlevingsvermogen in diverse vakgebieden en (commerciële) wervingskracht.

Vacatures voor HR Consultants ]

Beroepsorganisaties HR en P&O

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling

logo NVPDe Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling is hét netwerk voor P&O-professionals die zich bezig houden met issues als HR-strategie, arbeidsverhoudingen, werving en selectie, beloningssystemen, arbeidsvoorwaarden en opleidingsplannen. De vereniging telt ca. 5000 leden verdeelt over negen regionale afdelingen en 8 secties. Naast het organiseren van netwerkbijeenkomsten, workshops, congressen en andere vakgerelateerde activiteiten, biedt de NVP flinke kortingen op hoogwaardige opleidingen en cursussen plus het vakblad Personeelsbeleid.

www.nvp-plaza.nl


NVO2

logo NVO2NVO2 is een vereniging van leden die werkzaam zijn op het terrein van het duurzaam ontwikkelen van talenten in de context van (arbeids-) organisaties. NVO2 wil leidend zijn op het vakgebied van ont­wikkelen, opleiden, leren en presteren in het Nederlandse taalgebied. De missie van de vereniging is: dé toonaangevende vereniging van HRD-professionals te worden.

www.nvo2.nl


Recruiters United

logo Recruiters UnitedRecruiters United biedt een netwerk en kennisontwikkeling voor arbeidsmarktprofessionals; recruiters aan organisatie- en bureauzijde, arbeidsmarktcommunicatiespecialisten, leveranciers, etc. Doelstelling is het professionaliseren van het vak recruitment middels het regelmatig organiseren van diverse vakgerelateerde bijeenkomsten, onder meer hét enige jaarcongres op het vakgebied recruitment.

www.recruitersunited.com


Orde van organisatiedeskundigen en –adviseurs

logo OOADe OOA – Orde van organisatiedeskundigen en –adviseurs wil een platform bieden om kennis te delen en te bevorderen. Bovendien behartigt de orde als beroepsvereniging van organisatiekundigen en –adviseurs de belangen van haar leden. En wil het stigma’s doorbreken en leden ondersteunen in hun marketing

www.ooa.nl


NOLOC

logo NOLOCNOLOC, doorgestart in juni 2004 na het samengaan van de Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs en Outplacement Consulenten (1990) en de VBA, Vereniging van Beroepskeuze Adviseurs (1979) is de beroepsvereniging voor (ca. 2000) professionals werkzaam op het gebied van loopbaanadvisering, outplacement, beroepskeuzeadvies, individuele reintegratie trajecten en carrièrecoaching.

NOLOC zet zich in voor de bevordering van de professionaliteit van haar leden en de ondersteuning van haar leden, alsmede de profilering van het vak.

www.noloc.nl

Opleidingen HR & P&O

Een HRM-professional kan op diverse niveaus zijn of haar opleiding vorm geven:

 • Op Masterniveau is er een opleiding Managing Human Resources, Strategisch HRM en een Executive MSc in HR-Management.
 • Op HBO-niveau, zijn naast diverse cursussen en aanvullende opleidingsmogelijkheden, in de basis de volgende richtingen:
  • HBO Bedrijfskundig HRM
  • HBO Personeel, Organisatie en Management
  • Diverse Post-HBO opleidingen
  • Registeropleiding Post-Bachelor HRM-Adviseur (Rha)

International Management Forum

International Management Forum

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in (vaak certificerende) post-HBO opleidingen, masterclasses en trainingen op het gebied van Compliance, Risk, ICT, Financiën en HRM.

www.imfacademy.com/nl


Vakinformatie HR Adviseurs

PW. Magazine

cover PW. MagazinePW. staat iedere maand boordevol vakinformatie voor de HR-professional die meer wil weten. Doortimmerde journalistieke stukken, afgewogen vakartikelen en nuttige rubrieken als arbeidsrecht komen iedere maand aan de orde. Met PW. bent u volledig op de hoogte van actuele en belangrijke HR-informatie.

 www.pwnet.nl/


HR Praktijk

cover HR praktijkHR Praktijk informeert en inspireert HR professionals om betere beslissingen te nemen. Met scherpe nieuwsselecties, verhelderende achtergronden, een inspirerend magazine en praktische whitepapers, e-books en rapporten. E-mailnieuwsbrieven en e-alerts zorgen ervoor dat u snel de hoogte bent.

 www.hrpraktijk.nl/lid-worden-van-hr-praktijk


Arbo

cover ArboWaarom het vakblad Arbo?

 • Het laat u nadenken over het realiseren van resultaat op beleidsniveau;
 • Het geeft u inzicht in hoe u het arbobeleid uitgevoerd krijgt;
 • Het brengt in kaart welke goede en slechte praktijken er zijn en wat u ervan kunt leren;
 • Het helpt u onderbouwde beslissingen te nemen;
 • Het geeft u verdieping, advies & inspiratie;
 • Het ontwikkelt uw vaardigheden als arboprofessional.

Kortom, hét kennisplatform voor veiligheid en preventie.

www.arbo-online.nl/

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.