‘Oneerlijke praktijken en achterhaalde houding’ – hoe kan HR recruitment toegankelijk maken voor mensen met autisme?

‘Oneerlijke praktijken en achterhaalde houding’ – hoe kan HR recruitment toegankelijk maken voor mensen met autisme?

Het Buckland Review of Autism Employment constateert oneerlijke praktijken en verouderde houding in wervingsprocessen, waardoor veel mensen met autisme moeite hebben om werk te vinden. 

Deze praktijken omvatten vage functieomschrijvingen, onduidelijke interviewvragen en een focus op sociale vaardigheden boven vakinhoudelijke vaardigheden. Om dit aan te pakken, raden experts aan om aanpassingen te maken zoals het van tevoren versturen van interviewvragen, het creëren van duidelijkere interviewopstellingen en het bieden van ondersteuning na indiensttreding. Daarnaast wordt werkgevers aangeraden om hun traditionele wervingsmethoden te heroverwegen en meer inclusieve benaderingen te omarmen, zoals gestructureerde interviews en praktijkopdrachten.

Verder benadrukt het rapport de noodzaak om het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en geautomatiseerde filterprocessen in werving te heroverwegen, aangezien deze technologieën neurodivergente kandidaten per ongeluk kunnen benadelen. AI-pakketten die sociale interactievaardigheden analyseren op basis van oogcontact en gedragingen kunnen autistische individuen straffen, terwijl geautomatiseerde filtering kandidaten met werkloosheidsperiodes kan uitsluiten, een veelvoorkomend scenario voor veel autistische mensen. 

Organisaties worden aangemoedigd om ervoor te zorgen dat hun wervingsprocessen neuro-inclusief zijn en zich richten op de vaardigheden en capaciteiten van kandidaten in plaats van op conformiteit aan traditionele normen.

Lees hier het volledige artikel en het rapport>>

Bron: Peoplemanagement.co.uk | Klik hier voor het originele bericht