Nederland(ers) op één? Kies dan niet voor een Nexit

De PVV heeft een overweldigende verkiezingsoverwinning behaald. De implicatie hiervan is dat het programma van deze partij centraal zal komen te staan bij de komende formatie. Een van de voornaamste punten in het partijprogramma is de Nexit. Steven Brakman, Harry Garretsen en Tristan Kohl van de Rijksuniversiteit Groningen berekenen de gevolgen van een Nexit voor onze economie en concluderen dat de schade niet makkelijk te overschatten is.

Met PVV aan de macht is NEXIT een stap dichterbij

Wat opviel in de verkiezingsdebatten was dat er niet of nauwelijks over de internationale politiek of economie werd gesproken, terwijl de internationale uitdagingen groter zijn dan ooit. Denk aan de diverse militaire conflicten die momenteel gaande zijn, de relatie van de Europese Unie met Rusland, de verkiezingen die in 2024 in de Verenigde Staten worden gehouden waardoor de relatie met China verder onder druk kan komen te staan, enzovoort. De debatten en de campagne gingen bijna alleen over zaken die zich binnen onze landsgrenzen afspelen.

Wat opviel in de verkiezingsdebatten was dat er niet of nauwelijks over de internationale politiek of economie werd gesproken [...] De debatten en de campagne gingen bijna alleen over zaken die zich binnen onze landsgrenzen afspelen.