Vacatures in HR

Niet de klant, maar het personeel is koning

Bron: Verbond van Verzekeraars - 05 maart 2020

In gesprek met ...

Dit is het negende gesprek in een reeks van interviews met een belangrijke stakeholder over een actueel thema. In deze In gesprek met … komt Mathijs Bouman aan het woord.

Bouman is econoom en heeft de centrale banken, die zeggen niks te kunnen doen tegen de lage rente, wel eens vergeleken met ouders die tegen hun kind zeggen: doe je jas uit, anders heb je er buiten niks aan. “Dat is hetzelfde als een brandweer die al staat te blussen voordat het huis in brand staat. Ik vind het puur onzinnig en vind de rente nu veel te laag, maar áls de economie omslaat, hebben we ’m maar vast, die lage rente. Het stimuleren van het monetaire beleid is met andere woorden al in werking gezet.”

Mathijs Bouman (1966) is een van de sprekers op het jaarevent 2020 van het Verbond, dat gaat over Groei. Eerdere interviews in deze reeks zijn verschenen met Catelijne Muller (over AI), Margot Ribberink (over het weer), Brenno de Winter (over ICT-beveiliging), Mireille Hildebrandt (over Big Data), Marjolein ten Hoonte (over de arbeidsmarkt), Hans de Moel (over het klimaat), Theo Kocken (over pensioen) en Edgar Karssing (over solidariteit).

______________________________

"Niet de klant, maar het personeel is koning"

Hij schuift geregeld aan bij televisieprogramma’s als De Wereld draait door, is een bekend gezicht van Nieuwsuur en heeft een vaste column in Het Financieele Dagblad. Daarnaast geeft hij lezingen, waarin hij niet alleen een tour door de wereldeconomie maakt, maar ook hamert op actuele problemen. “Een robot gaat echt geen banen opeten.“

Econoom Mathijs Bouman is een van de keynote speakers tijdens het Jaarevent 2020 van het Verbond van Verzekeraars, dat als thema Groei heeft meegekregen. Iedereen die in de zaal zit om van Bouman te horen wat zijn belangrijkste boodschap is, komt van een koude kermis thuis. “Ik ga verzekeraars toch niet vertellen wat ze moeten doen. Dat weten ze zelf wel. Ik kan hooguit wat handvatten meegeven en vertellen dat het feestje bijna voorbij is.”

Op de dag dat het interview plaatsvindt, benadrukt DNB-president Klaas Knot op de radio dat de economische schade van het coronavirus nu al de schade van de Sars-uitbraak overtreft. Bouman lacht. “Die voorspelling had ik ook wel aangedurfd. Zeker als we nu terugkijken naar de economische gevolgen van de Sars-uitbraak, dan vielen die reuze mee. We hebben te maken gekregen met een half procent lagere groei wereldwijd, die in de tweede helft van 2003 weer grotendeels is ingehaald. Dat is het voordeel als je een jaar slecht begint, dan kan een lage groei zomaar weer omslaan.”

Lees verder >>

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956