Vacatures in HR

Is uw OR goed op de hoogte van haar rol bij pensioenvraagstukken?

Bron: Adfis - 03 mei 2019

Leden van de ondernemingsraad spelen een bepalende rol bij de pensioenregeling van het bedrijf. Daarbij spelen grote belangen. Met name bij de totstandkoming van de pensioenovereenkomst, bij het kiezen van een pensioenuitvoerder en bij het verlengen van de overeenkomst die de werkgever sluit met de pensioenuitvoerder. Weet de ondernemingsraad waarop zij precies moet letten in de genoemde situaties? En welke bevoegdheden zij hierbij heeft?

In onze pensioentraining op 4 juni in Leusden bespreken wij dit. Zodat de ondernemingsraad haar belangrijke rol bij pensioenvraagstukken nog beter kan vervullen.

De inhoud van de training
In de pensioentraining staan wij uitgebreid stil bij de rol van de ondernemingsraad in verschillende pensioensituaties. Bijvoorbeeld wanneer het contract tussen de werkgever en de pensioenuitvoerder eindigt of de werkgever de pensioenregeling wil wijzigen. Of wanneer de werkgever wil fuseren of voornemens is het bedrijf te verkopen. Situaties die invloed kunnen hebben op het pensioen, zoals de hoogte van de te verwachten pensioenuitkering.
Vanzelfsprekend gaan we daarbij ook in op de wet- en regelgeving en pensioenontwikkelingen. Zoals de variabele pensioenuitkeringen voor beschikbare premieregelingen en nieuwe uitvoerders zoals het Algemeen Pensioenfonds.

In een groep van maximaal 20 personen gaan wij in op de wettelijke verplichtingen en de zaken waarmee de ondernemingsraad rekening moet houden. En natuurlijk is er ook ruimte voor vragen, discussies en om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.
Na deze training weet u wat de rechten zijn van de ondernemingsraad met betrekking tot de pensioenregeling van haar werkgever en waarop zij in het proces moet letten en op welke momenten.

Lees verder >>

 

 

 

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.