Vacatures in HR

Green benefits: voorkom een klimaatkloof in uw bedrijf!

Bron: AWVN - 04 mei 2023

Als werkgever is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle medewerkers profiteren van groene arbeidsvoorwaarden en dat er geen klimaatkloof ontstaat binnen het bedrijf. Onderzoek heeft aangetoond dat er in Nederland een klimaatkloof bestaat tussen lage en hoge inkomens. Hoewel hogere inkomens meer klimaatsubsidies ontvangen, neemt hun CO2-uitstoot nauwelijks af. Lagere inkomens ontvangen daarentegen weinig subsidie, maar laten wel een sterke daling van hun CO2-uitstoot zien.

Steeds meer werkgevers willen bijdragen aan duurzaamheid en vertalen dit naar hun arbeidsvoorwaardenpakket, ook wel green benefits genoemd. Voorbeelden hiervan zijn een hogere reiskostenvergoeding voor medewerkers die de auto laten staan en met de fiets of trein naar het werk komen, extra vakantiedagen voor werknemers die duurzame vakanties kiezen, en het aanbieden van alleen elektrische leaseauto's.

Groene arbeidsvoorwaarden stellen werkgevers in staat om medewerkers actief te ondersteunen bij hun wens om te verduurzamen. Niet iedereen heeft echter dezelfde mogelijkheden om te profiteren van groene arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld, werknemers met een huurwoning hebben beperktere opties om hun woning te verduurzamen dan werknemers met een eigen huis. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de diverse behoeften van medewerkers en alternatieven aan te bieden.

Daarnaast is duidelijke communicatie essentieel om groene arbeidsvoorwaarden toegankelijk te maken voor alle medewerkers. Begrijpelijke uitleg en heldere informatie over regels en procedures vergroten de effectiviteit en het gebruik van groene arbeidsvoorwaarden.

Het aanbieden van groene arbeidsvoorwaarden heeft verschillende voordelen. Het maakt een werkgever aantrekkelijker voor werknemers die duurzaamheid belangrijk vinden, het kan kosten besparen voor zowel werknemers als werkgevers, en het bereidt het bedrijf voor op toekomstige wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit.

Ga naar het volledige artikel op AWVN.nl >>

Op woensdag 5 juni 2023 organiseert AWVN een bijeenkomst waar oa. green benefits op de agenda staan:

https://www.awvn.nl/equal-pay/agenda/netwerk-belonen-richtlijn-transparant-belonen-duurzame-arbeidsvoorwaarden/ 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.