Vacatures in HR

De toekomst is aan mensgerichte bedrijven

Bron: Werf& - 14 maart 2023
Een interview met Han Mesters, sectoreconoom bij ABN AMRO, over de impact van digitalisering op de arbeidsmarkt.

Mesters stelt dat hoewel digitalisering veel voordelen biedt, het ook leidt tot onzekerheid en ongelijkheid op de arbeidsmarkt. Hij wijst erop dat veel werkgevers zich richten op het automatiseren van taken en het verminderen van de kosten, wat kan leiden tot een afname van het aantal banen.

Mesters stelt dat er meer aandacht moet worden besteed aan de impact van digitalisering op de arbeidsmarkt en dat er maatregelen moeten worden genomen om de negatieve gevolgen ervan te beperken. Hij pleit voor een betere opleiding en training van werknemers, zodat zij kunnen profiteren van de voordelen van digitalisering.

'Al jarenlang horen we hoe snel en dynamisch onze wereld is. Met de exponentiële opkomst van A.I.-tools worden dit soort uitspraken nog eens nadrukkelijk bevestigd. Maar Han Mesters ziet ook een tegenreactie ontstaan. ‘Bij ABN Amro zitten wij bijvoorbeeld in een doorgaand proces van automatisering’, vertelt de doorgewinterde bankier, die daarnaast ook bedrijfskundige en economisch historicus is, én op dinsdag 28 maart de openingsspreker tijdens Werf& Bureaurecruitment Live.

‘Complexiteit en gemak zijn anders invulbaar in elk digitaal proces.’

Het zou hem dan ook niks verbazen als er een tegenreactie komt op alle digitalisering, die de menselijke relatie weer centraal stelt. ‘Simpele taken moet je natuurlijk digitaliseren, maar de grote vraag is natuurlijk: bij welke complexe zaken moet de mens in beeld blijven? Dat verschilt van mens tot mens. Waar de ene persoon bijvoorbeeld eenvoudig videobelt met zijn hypotheekverstrekker, is dat voor de ander te complex, en alles daartussenin. Complexiteit en gemak zijn dus anders invulbaar in elk digitaal proces.’

Ga naar het volledige artikel >>

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.