Vacatures in HR

De kansen van de verplichte implementatie van de CSRD

Bron: EY - 14 maart 2023

Door: Jan Niewold - EY Nederland, Partner Climate Change & Sustainability Services, EMEIA Sustainability Leader

In dit artikel van EY wordt besproken wat de gevolgen van de verplichte implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) zijn voor organisaties. De CSRD vervangt de bestaande Non-Financial Reporting Directive en vereist dat bedrijven gedetailleerdere informatie verstrekken over hun duurzaamheidsprestaties. Als gevolg van de gefaseerde invoering van de CSRD zijn de eerste grote bedrijven vanaf 2024 verplicht uitgebreider te rapporteren over de milieu- en sociale impact van hun bedrijfsactiviteiten.

In het kort:

  • Vanaf 2024 zijn grote bedrijven als gevolg van de voorgestelde Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht te rapporteren over de milieu- en sociale impact van hun organisatie.
  • Om tot een succesvolle implementatie van de CSRD te komen moeten ondernemingen op tijd beginnen met voorbereidingen.
  • De CSRD biedt ondernemingen de kans om impact te maken en beter aan te sluiten op maatschappelijke ontwikkelingen. Organisaties die geen goed verhaal hebben lopen het risico dat er een disconnectie ontstaat tussen hen en de maatschappij.
EY stelt dat de implementatie van de CSRD een kans biedt voor bedrijven om hun duurzaamheidsstrategieën te verbeteren en hun impact op de maatschappij en het milieu beter te beheersen. Het artikel gaat verder in op hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op de implementatie van de CSRD en hoe zij kunnen profiteren van de gegevens die zij verzamelen om betere beslissingen te nemen en hun prestaties te verbeteren.

Er wordt ook besproken hoe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en data-analyse kunnen worden gebruikt om de gegevens te analyseren en te rapporteren. Het artikel benadrukt dat bedrijven die voorop lopen op het gebied van duurzaamheidsrapportage en -prestaties een concurrentievoordeel kunnen behalen en de reputatie van hun merk kunnen versterken.

Ga naar het volledige artikel op ey.com >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.