vergrootglas
Vacatures in HR

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor HR specialisten

 • Cover World Economic Situation and Prospects 2019

  World Economic Situation and Prospects 2019

  Rapport van Holland FinTech - 13-05-2019
  This sweeping report ties stable and sustainable economic development to making the UN’s SGDs a reality. To this end, it not only surveys the global economic outlook, but looks at topics such as strengthening international cooperation and multilateralism and delves into regional developments across the globe.
 • Valérie Rath

  Connecting the right talent

  In gesprek met Valérie Rath, Talent Acquisition Manager - Zanders - 12-05-2019

  To achieve our ambitious goals, we need to connect the right talent to Zanders. We are focused on the entire candidate journey. In addition to recruitment, our priority is also employer branding and talent management. We create high performing teams with the best specialists in treasury, risk and finance.

 • Filosoof Bas Haring

  De voorraad aan werk is oneindig

  In gesprek met Filosoof Bas Haring, Bijzonder Hoogleraar ‘publiek begrip van Wetenschap’, Universiteit Leiden - 09-05-2019

  “Er is als mens altijd iets te doen voor een ander, dus ik maak me totaal geen zorgen over robotisering. De gedachte dat we door technologie allemaal werkloos worden, is onzinnig.”

 • Het eerste ‘Human Capital in de 21e eeuw’ rapport: elf jaar later

  Het eerste ‘Human Capital in de 21e eeuw’ rapport: elf jaar later

  Bron: ABN AMRO Insights - 06-05-2019
  De voorspelling was dat de mensheid in het komende decennium vanaf 2008 een ‘ontwikkelingssprong’ zou doormaken die niet eerder was vertoond. De conclusie is wellicht dat de invloed van de economische conjunctuur op werkgelegenheid is afgenomen, dat de productiviteitsgroei matig is en dat we meer dan tien jaar geleden moeten terugvallen op buitenlandse werknemers. Met de kennis van nu kunnen we stellen dat de gekozen assen van onzekerheid in 2008 juist zijn geweest.
 • Cover Economische verschillen tussen Nederlandse provincies

  Economische verschillen tussen Nederlandse provincies

  Rapport van Rabobank - 06-05-2019
  De verschillen tussen de provincies zijn zeer hardnekkig. Op de manier waarop de Randstad zich nu onderscheidt van de rest van het land, deed het gewest Holland, 450 jaar geleden, hetzelfde (zie box Van de Nederlanden tot Nederland). De dichtheid -het aantal inwoners, het arbeidsvolume én de waarde van de geproduceerde goederen en diensten per ha landoppervlakte- toont ruimtelijke variatie beter dan omvang.
 • Cover Doorwerken tot op hogere leeftijd

  Doorwerken tot op hogere leeftijd

  Rapport van Netspar - 06-05-2019
  De impact van de verhoging van de AOW-leeftijd is voelbaar voor werkgevers, oudere werknemers én zzp’ers in Nederland. Bij de eerste twee groepen overheersen vooral zorgen. De zorgen die werkgevers hebben over langer doorwerken, lijken zich in actie te vertalen.
 • Al 200 werkenbij-videos op Careertube.com

  Al 200 werkenbij-videos op Careertube.com

  Bron: CareerGuide - 03-05-2019
  CareerTube is een videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Vakprofessionals vertellen over hun werk. Maar ook tips om je eigen carrière vorm te geven zijn te vinden op het platform.
 • Is uw OR goed op de hoogte van haar rol bij pensioenvraagstukken?

  Is uw OR goed op de hoogte van haar rol bij pensioenvraagstukken?

  Bron: Adfis - 03-05-2019
  Leden van de ondernemingsraad spelen een bepalende rol bij de pensioenregeling van het bedrijf. Daarbij spelen grote belangen. Met name bij de totstandkoming van de pensioenovereenkomst, bij het kiezen van een pensioenuitvoerder en bij het verlengen van de overeenkomst die de werkgever sluit met de pensioenuitvoerder. Weet de ondernemingsraad waarop zij precies moet letten in de genoemde situaties? En welke bevoegdheden zij hierbij heeft?
 • Hannah

  How to become a Recruitment Consultant

  In gesprek met Hannah, Recruitment Consultant - 03-05-2019

  Interested in a career in Recruitment or HR? Ever wanted to know how to become a Recruitment Consultant? Hannah provides career insight into her job as a Recruitment Consultant.

Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp