Vacatures in HR

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor HR specialisten

 • Corona op de werkvloer

  Corona op de werkvloer

  Video van DAS - 31-03-2020
  Afgelopen woensdagmiddag 25 maart heeft DAS, onder leiding van Pascal Besselink en Roland Kroes, een webinar georganiseerd. Tijdens het webinar werden vragen beantwoord over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), de gevolgen van het sluiten van de scholen voor werkgevers in combinatie met de (on)mogelijkheid van thuiswerken, en vragen rondom ziekte, re-integratie, ontslag, loondoorbetaling en vakantie, gerelateerd aan het coronavirus.
 • Cover Scenario’s coronacrisis (26 maart 2020)

  Scenario’s coronacrisis (26 maart 2020)

  Rapport van CPB - 26-03-2020
  Het Centraal Planbureau (CPB) schetst in vier scenario’s de economische impact van het coronavirus in 2020 en 2021. De scenario’s hanteren verschillende uitgangspunten voor de duur van de contactbeperkingen en de diepte van de economische doorwerking.
 • Alternative Workforce

  Alternative Workforce

  Video van Deloitte - 18-03-2020
  ​The alternative workforce can be a long-term solution to tight talent markets—but only if treated strategically. For many years, people viewed contract, freelance, and gig employment as “alternative work,” options considered supplementary to full-time jobs. Today, this segment of the workforce has gone mainstream, and it needs to be managed strategically. Given growing skills shortages and the low birth rate in many countries, leveraging and managing “alternative” workforces will become essential to business growth in the years ahead.
 • Ben je soms zo lui omdat je te slim bent?
 • Cover Werkloosheid gaat oplopen in 2020

  Werkloosheid gaat oplopen in 2020

  Rapport van ING - 06-03-2020
  De werkgelegenheid in Nederland bevindt zich nog op recordhoogte. Nu de hoogconjunctuur op haar eind loopt, zal de vraag naar personeel langzaamaan kracht verliezen, terwijl de stijging van het aantal werkwillenden dit jaar sterk blijft.
 • Cover Women in Business

  Women in Business

  Rapport van Grant Thornton - 06-03-2020
  Het aantal vrouwen in leidinggevende posities wereldwijd is dit jaar gelijk gebleven. Het totaal aandeel vrouwen in managementteams is blijven steken op 29 procent, aldus het jaarlijkse ‘Women in business’ rapport van Grant Thornton International Ltd. over vrouwen in het bedrijfsleven. Nederland zit met 30 procent iets boven dit gemiddelde, en is op de internationale ranglijst weliswaar één plaats gestegen naar een nog steeds magere 19e positie.
 • Niet de klant, maar het personeel is koning

  Niet de klant, maar het personeel is koning

  Bron: Verbond van Verzekeraars - 05-03-2020
  Econoom Mathijs Bouman is een van de keynote speakers tijdens het Jaarevent 2020 van het Verbond van Verzekeraars, dat als thema Groei heeft meegekregen. Iedereen die in de zaal zit om van Bouman te horen wat zijn belangrijkste boodschap is, komt van een koude kermis thuis. “Ik ga verzekeraars toch niet vertellen wat ze moeten doen. Dat weten ze zelf wel. Ik kan hooguit wat handvatten meegeven en vertellen dat het feestje bijna voorbij is.”
 • Wij hechten waarde aan gedrevenheid!
 • Cover Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt

  Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt

  Rapport van TNO - 27-02-2020
  TNO en CBS presenteren de vijfde editie van Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (DNA-V). In deze publicatie worden de oorzaken en gevolgen van diverse vormen van (on)zekerheid op de arbeidsmarkt in kaart gebracht. DNA-V laat zien dat de baan- en werkzekerheid de laatste jaren is toegenomen. Er zijn minder werkenden werkloos geworden. Desondanks voelen met name flexwerkers en zzp’ers zich onzeker over hun werk.
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956