Vacatures in HR
Pieter Lammers

Waar plaats je een vacature voor een risk specialist?

Interview met Pieter Lammers - CareerGuide

In het woud van vacaturebanken voor financiële en kwantitatieve functies, is het soms lastig een weg te zoeken. Pieter Lammers legt uit welke specialisten waar te vinden zijn op de gespecialiseerde vacaturebanken van CareerGuide.

Riskmanagement vacatures
'Veel van de vacatures die we momenteel posten hebben een risk karakter. Onze focus op de financiële wereld geeft daar ook aanleiding toe. Operational risk, Financial risk, Credit Risk zijn een paar van de vakgebieden waar de vraag groter is dan het aanbod. De toegenomen druk op organisaties om te voldoen aan wet- en regelgeving is daar ongetwijfeld debet aan. De specialistische site www.riskcarriere.nl bundelt alle riskmanagement types. En natuurlijk zijn er overlappingen, bijvoorbeeld met de Operational Auditor op www.auditcarriere.nl of met de Modelation/Validation specialist die je ook vind op www.econometrie-vacature.nl.

Vacatures voor accountants en controllers
Het 'in control' zijn blijft een hot issue voor veel organisaties. We zien de vakgebieden ook steeds vaker met elkaar versmelten, controllers die een accountantsachtergrond hebben, actuarissen die aanschuiven in de finance kolom of auditors die gevraagd worden voor de riskomgeving. Financieel voor- of achteruit kijken vloeit steeds meer in elkaar over en dat heeft gevolgen voor de vacatures op www.auditcarriere.nl en www.controlcarriere.nl

Compliance vacatures
In het verlengde hiervan zijn ook de interne en externe toezichthouders veelgevraagd. www.compliancecarriere.nl biedt een platform voor deze compliance officers. Het voldoen aan de regelgeving als ook het bestrijden van fraude en witwaspraktijken spelen een rol van betekenis in deze wereld. Daar komt nog de GDPR (General Data Protection Resolution) bij, de europese verordening ten aanzien van Privacy, en specifiek daarvoor hebben we www.privacy-vacature.nl gelanceerd.

IT security vacatures
De groei van het aantal cyber risk incidenten heeft de druk op www.itinfinance.nl verhoogd. En niet te vergeten op de IT auditors, die bij ons een plekje vinden op www.auditcarriere.nl of de IT security specialisten op www.riskcarriere.nl.

Kwantitatieve vacatures
Wat we ook zien is een verdere specialisatie in de kwantitatieve hoek. Econometristen en actuarissen die op allerlei terreinen aan zet zijn om de risico's in kaart te brengen, te modelleren en daar risk strategieën op los te laten. www.actuaris.info en www.econometrie-vacature.nl richt zich op deze vakspecialisten.

Datavacatures
En waar we zeker niet om heen kunnen is de grote aandacht voor het gebruik van data en data analyse, we hebben er specifiek een nieuwe site voor gelanceerd, www.bigdatavacature.nl en deze vacatures hebben natuurlijk de nodige raakvlakken met IT en Econometrie dus hier wordt ook vaak op doorgeplaatst.

Investment vacatures
Binnen onze portefeuille nemen de investment vacatures een heel eigen positie in. Niet gek, want het is ook een wereld op zichzelf. Op www.investmentcarriere.nl vind je de vacatures voor portfoliomanagers en analisten bij institutionele beleggers. Daarbinnen zijn natuurlijk ook weer andere specialisaties, zodat er veel overlap is met www.riskcarriere.nlwww.econometrie-vacature.nl of www.bankcarriere.nl. Heel specifiek is de vastgoedsector, reden voor ons om recent ook met www.vastgoed-vacatures.nl  te starten.

De wereld blijft in beweging en wij bewegen mee. Zo hebben we de afgelopen maanden ook de sites www.treasury-vacature.nl en www.blockchain-vacature.nl gelanceerd. Vakgebieden van de toekomst die zo specifiek zijn, dat de specialist verdwaald op generieke vacaturesites. Wij verzamelen de relevante vacatures en bieden ze aan op een podium waar ook ruimte is voor vakinhoudelijke rapporten (www.expertbibliotheek.nl) en webinars (www.experttube.nl)

Meer weten over onze vakspecialistische vacatures? Neem dan contact met ons op! 

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 18-10-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956