Vacatures in HR
Janine Vos

Solliciteren én onderhandelen met je eigen robot. Ben jij daar klaar voor?

Interview met Janine Vos - Chief HR Officer bij Rabobank door Octas

Solliciteren op een bepaalde functie op basis van ons DNA behoort tot de nieuwe mogelijkheden. Betekent deze ontwikkeling dat in het werkveld iedereen straks op de juiste plek zit? Janine Vos, verantwoordelijk voor het HR-beleid bij Rabobank Nederland, ziet deze nieuwe technologie als een kracht, maar merkt ook de haken en ogen op. Een gesprek op hoog niveau met Jan van Dijk, directeur van Octas.

Een saaie kantoortuin met strak gesneden maatpakken. Zo’n omgeving zou je misschien bij het hoofdkantoor van een systeembank verwachten en toch is dat niet de werkomgeving waar we Janine Vos (45) ontmoeten. Achter de voordeur van de Rabotoren in Utrecht - ook wel de Verrekijker genoemd - is de eerste indruk meer die van een startup, waar hippe gympen het beeld bepalen en medewerkers in squads, zelfsturende teams die zijn samengesteld uit verschillende disciplines, met elkaar samenwerken aan het HR-beleid van de toekomst.

Autopilot nog niet 100% te vertrouwen
Dat technische ontwikkelingen daarin een grote rol gaan spelen, mag geen verrassing worden genoemd. Alsof we in Silicon Valley terecht zijn gekomen, spreken we de eerste minuten vooral over Tesla, hologrammen en het delen van emoties met robots. Al die aspecten spelen duidelijk een rol in de visie van Vos op de toekomst van HR. “Ik vind de ontwikkeling van techniek supergaaf, maar zie ook de beperkingen. Tesla bijvoorbeeld is een echte voorloper, maar de autopilot
van mijn auto werkt niet altijd zoals het zou moeten. Dat is zo met alle moderne techniek. Het biedt veel mogelijkheden, maar is niet perfect. Daar moet je rekening mee houden.”

Innovatieve fintech-bedrijven meer kansen 
Eén van de zaken waarmee ook serieus rekening moet worden gehouden is privacy. Op korte termijn komt dat vraagstuk al nadrukkelijk op tafel als gevolg van PSD2, een nieuwe regelgeving waarmee je je betaalrekening toegankelijk kunt maken voor bedrijven. Jan van Dijk vraagt of Vos deze regelgeving als bedreiging ziet voor de bank. “Deze wetgeving is natuurlijk opgezet om innovatieve fintech-bedrijven meer kansen te geven. Wij omarmen dat soort partijen. Maar wat de overheid zich niet heeft gerealiseerd, is dat je hiermee ook een partij als Google nieuwe mogelijkheden geeft. Die kunnen, als je daar toestemming voor geeft, bij al jouw data. Het is de vraag of we dat moeten willen. Wie krijgt straks jouw vertrouwen? Is dat de bank of een techpartij uit Silicon Valley? Dat wordt een hele interessante vraag”, meent Vos.

>> Lees verder op: 
https://octas.nl/wp-content/uploads/2019/03/Interview-Janine-Vos-Rabobank-Octas-Exclusief.pdf

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 12 april 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956