Vacatures in HR

Its all about context

Geplaatst op: 24-4-2017

Jarenlang was het buzzword contentmarketing. Content is king, de werkenbij sites groeiden onstuimig naar kapstokken vol achtergrondverhalen. En nu is het tijd voor de volgende fase: context. Want alleen content in de juiste omgeving geeft ook het juiste resultaat!

Werken bij sites
Een rondje langs de werkenbij sites van de grote namen op de arbeidsmarkt laat een goed beeld zien van de energie die men er de laatste jaren in gestoken heeft om een goed beeld van de organisatie neer te zetten. Heel belangrijk want voorheen waren werkgevers vaak anonieme kantoorblokken met dezelfde anonieme kantoortuinen. Kiezen voor een werkgever leek soms vaker op een lot uit de loterij dan op een gefundeerd verhaal. Internet heeft het veel eenvoudiger gemaakt om deze lacune aan informatie toegankelijk te maken. Naast de succes- en achtergrondverhalen van organisaties, werd ook steeds meer beeldmateriaal toegevoegd wat voor de visueel ingestelde mens ook veel goeds deed. Maar zoals dat gaat, de nieuwswaarde van een dergelijke site is beperkt. Er is geen reden om frequent een werkenbij site te bezoeken als je eenmaal een beeld hebt gekregen van de organisatie. Hoe ga je dan toch je potentiële medewerkers naar je platform halen?

Relevantie
Door relevant te zijn! En je kunt nooit met 1 verhaal relevant voor de hele wereld zijn. Dat betekent dat je je verhaal moet segmenteren. Beschrijf voor jezelf eens de doelgroepen waar je in de tijd geregeld naar zoekt. Geef ze een naam (inderdaad, de Buyer Personas maar dan in sollicitantenvorm). Bedenk wat ze willen weten over je organisatie. Vooral kennisspecialisten worden niet (primair) gedreven door geld of werksfeer maar door…. kennis. Dus ben je een kennisintensieve organisatie, laat dat dan ook zien! Deel rapporten en meningen en laat zien waar de organisatie mee bezig is.

Context
En daarom is het belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen waar deze personen zich bevinden. Want ze komen niet spontaan naar je ‘werkenbij site’ toe, tenzij daar iets relevants te vinden is. Gebruik voorportalen als vakverenigingen, nieuwssites en niche-vacaturebanken. Zij kunnen de context bieden waar jij je verhaal kunt vertellen. Want content x context = impact zoals Charlotte Nijs van Nu.nl in dit zeer lezenswaardige artikel (klik hier) schrijft.

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956