Vacatures in HR

2000 rapporten in de Expertbibliotheek!

Geplaatst op: 8-7-2020

Een mijlpaal voor Expertbibliotheek, de 2000e publicatie is opgenomen. Expertbibliotheek, een initiatief van CareerGuide, wil voor de finance, risk en it professionals in de financiële sector, alle expertise bundelen. Rapporten, onderzoeken, papers en long reads zijn opgenomen rondom vakinhoudelijke onderwerpen. Naast diepgang en relevantie, is vrije toegankelijkheid een vereiste.

Met de kennis van nu, is een terugblik op de meestgelezen publicaties de moeite waard. Waar we ons in 2015 nog zorgen maakten over de accountantssalarissen, keken we in de achterliggende jaren naar artificial intelligence en cultuur en zorgt in 2020 vooral de COVID19 crisis voor veel publicaties. 

Een overzicht van de

Top 10 meestgelezen publicaties in de Expertbibliotheek
sinds de start (oktober 2014) 

1. DNB - Gedrag en cultuur in de Nederlandse financiële sector 

DNB ziet dat de aandacht voor gedrag en cultuur binnen instellingen is toegenomen. In ‘Gedrag en cultuur in de Nederlandse financiële sector’ staan de belangrijkste bevindingen van vijf jaar onderzoek naar gedrag en cultuur bij twintig banken in Nederland.

2. PWC - Risico's in de pensioensector 2020

De publicatie ‘Risico’s in Pensioenen 2020’ geeft een inventarisatie weer van de grootste risico’s voor de pensioensector in Nederland voor de komende jaren. Deze publicatie is gemaakt voor en met medewerking van de pensioensector.

3. IIR - Zes trends in de hypotheekmarkt

Ontwikkelingen volgen elkaar anno 2017 razendsnel op. In alle sectoren, en al helemaal op de hypotheekmarkt. Welke trends zien we? En hoe spelen professionals daar het beste op in? Experts met diverse achtergronden delen in deze whitepaper hun visie op het huidige én toekomstige hypotheeklandschap.

4. EY - Vergelijk IFRS met Nederlandse wet- en regelgeving 2018

Vanaf 2005 zijn alle aan een gereglementeerde beurs in de Europese Unie genoteerde bedrijven verplicht in de geconsolideerde jaarrekening de — door de EU goedgekeurde — International Financial Reporting Standards (IFRS) toe te passen. De Nederlandse wetgeving maakt het alle onder Titel 9 BW vallende entiteiten mogelijk vrijwillig IFRS toe te passen in plaats van Nederlandse grondslagen. Wat betekent toepassing van IFRS voor Nederlandse bedrijven? Op die vraag geeft deze publicatie een antwoord.

5. Professional investors and the decision usefulness of financial reporting

Both qualitative and quantitative results from the study indicate that professional investors’ assessments of corporate governance mechanisms significantly affect how they view financial reporting information. In particular, investors seem aware of the risks to representational faithfulness posed by linking managerial compensation to accounting data (e.g., that it may amplify preparers’ tendencies to manage earnings), yet they are less concerned about these risks when they judge overall corporate governance mechanisms to be sound.

 6. KPMG - Equity Market Risk Premium 2019

This research bulletin summarises our observations regarding the key factors influencing the equity market risk premium since the onset of the financial crisis. We also present an overview of our analysis and conclusions regarding an appropriate equity market risk premium to be applied as of 31 december 2018.

7. NBA - Accountancy Beloningsonderzoek 2015

De accountancy ondervond de afgelopen jaren de gevolgen van de economische crisis. Salarissen stegen minder dan voorheen en daalden soms zelfs. De resultaten van het Accountancy Beloningsonderzoek 2015 wijzen er op dat de weg omhoog weer in zicht is.

8. Verbond van Verzekeraars - Visie op de toekomst van schadeverzekeraars

In een wereld die in rap tempo verandert en om innovatieve verzekeringsproducten vraagt, liggen er volop kansen voor de schadebranche. Goede voorwaarden zijn van groot belang voor schadeverzekeraars om innovatieve concepten uit te werken. Het Verbond van Verzekeraars pleit daarom onder meer voor ‘regelvrije zones’.

9. Lloyd's - Taking control: Articifial intelligence and insurance

Although AI is nothing new, technologies like IoT, 5G, and more give the technology robust datasets to analyse. However, with the growing potential for AI come risks.

This report enumerates these risks and helps insurers navigate them along with naming applications for the technology in insurance.

10. Koninklijk Actuarieel Genootschap - De rol van de actuaris in Solvency II

Solvency II introduceert een tweetal belangrijke functies: de actuariële functie en de risk management functie3. Onder de actuariële functie wordt de actuaris rechtstreeks in verband gebracht met de ondersteuning bij de modellering van de risico’s. Het beroep van en de opleiding tot actuaris ontwikkelt zich in snel tempo in de richting van deskundige op het gebied van financieel risicomanagement voor verzekeraars (en pensioenfondsen). Actuarissen zijn vanwege hun ervaring, opleiding en beroepsregels bij uitstek in staat om de verantwoordelijkheid te nemen voor de invulling van de actuariële en risk management functie.

Sommige onderwerpen zijn door de actualiteit ingehaald maar de meeste blijven relevant als voorheen. We blijven daarom met plezier de vakinhoudelijke informatie verzamelen en toegankelijk maken voor onze doelgroepen, op naar de 3000 publicaties!

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

HRinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.